амбуланта

ambulance, clinic for outpatients
————————
infirmary
————————
hospital; infirmary
* * *
surgery

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • амбуланта — (лат ambulantia) мед 1. подвижна или полска болница, 2. просторија или група простории во кои се врши лекарски преглед и лекување без задржување на болните, може да биде во составот на болница или како самостојна здравствена установа …   Macedonian dictionary

  • Список самолётов, произведённых в Югославии — …   Википедия

  • амбулантен — (лат ambulans ambulare оди) 1. што се однесува на амбуланта 2. подвижен …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.